Intelligence

Slimme systemen die belangrijke gegevens omzetten naar voorspellende data. Uiteraard om je business slimmer te maken, kosten te besparen en slim in te kunnen spelen op trends en ontwikkelingen. Business Intelligence noemen wij dat.

Lees meer Neem contact op

Business Intelligence

Intelligentie is een menselijke eigenschap en komt natuurlijk niet zomaar in slimme systemen en apparaten terecht. Het begint altijd met de vraag: welke data is relevant of zelfs cruciaal voor onze business? De volgende stap is om deze data te verzamelen en in kaart te brengen. Uiteraard geautomatiseerd door middel van geavanceerde hardware- en softwaretechnieken die de data aan het internet koppelen. Nu kan je bijvoorbeeld zien hoe vaak het machinepark onderhoud nodig heeft en wanneer. Je kunt rapportages maken en trends ontdekken. Handig, want uiteindelijk krijg je de managementinformatie die nodig is om te kunnen voorspellen.

BIG DATA

VERZAMELEN

ANALYSE

TRENDS

VOORSPELLEN

RAPPORTAGES

Intelligence

Big Data

Een containerbegrip als ‘Big Data’ is moeilijk te definiëren, want data kan van alles zijn. Toch doen wij een poging. Bij ons betekent ‘Big Data’ het vinden, analyseren en juist interpreteren van relevante data in het belang van je business. Meten is weten, zullen we maar zeggen. De data die we verzamelen is uiteraard statisch, het gaat om de uiteindelijke verbindingen en conclusies die je wilt weten. En dit proces proberen wij zo goed als mogelijk te automatiseren.

Intelligence

Verzamelen

Data is te vinden in verschillende vormen en plekken. Denk bijvoorbeeld aan gegevens als temperatuur, coördinaten (GPS), vochtigheid, luchtdruk en ga zo maar door. Al deze waarden kunnen gemeten worden en geven in een bepaalde situatie een betekenis. Wij zorgen ervoor dat deze data eenvoudig te ontsluiten is en te verwerken in handige analyse- en rapportage tools. Dat doen we door slimme koppelingen te maken met hardware- en software.

Intelligence

Analyse

Verzamelen is stap één. Stap twee is het leggen van verbindingen en conclusies. Met de juiste managementinformatie kan je beter sturen en inspelen op toekomstige situaties. Daarnaast kan data uit het verleden evengoed van pas komen om situaties te interpreteren. Wij zorgen ervoor dat alle informatie overzichtelijk wordt weergegeven in een gepersonifieerd dashboard, waarin realtime data is te vinden. En waarin je alerts en meldingen kunt instellen.

Intelligence

Trends

Op het moment dat je voor een langere periode aan data hebt verzameld, wordt het steeds beter mogelijk om trends te zien. Denk aan pieken in de productiecapaciteit, storingen in de het machinepark of temperatuurschommelingen in de koelcellen. Als je inzicht krijgt in de ontwikkeling van trends, dan kan je al beter voorspellen wat in de toekomst misschien zal gaan gebeuren. En die data is zeer waardevol.

Intelligence

Voorspellen

Wie de toekomst kan voorspellen, staat altijd 1-0 voor. Precies weten wat er gaat gebeuren, kan natuurlijk niet. Inspelen op plausibele verwachtingen kan wel. Als in de afgelopen vijf jaar gemiddeld 150 onderhoudswerkzaamheden zijn verricht op een machinepark van 30 machines, dan kan je ongeveer wel een schatting maken hoeveel onderhoud het komende jaar nodig is. Ditzelfde geldt voor alle andere ‘Big Data’ die wij voor je kunnen verzamelen.

Intelligence

Rapportages

De informatie die je hebt verzameld en geanalyseerd wil je uiteraard ook delen met anderen binnen de organisatie. We hebben het daarom makkelijk voor je gemaakt om rapportages te maken. Op deze manier kan je eenvoudig de geanalyseerde data structureren, presenteren en delen. De data wordt daarnaast net even inzichtelijker door grafieken en staafdiagrammen te gebruiken.

Lanceer jouw IoT idee

Ga jij met ons de uitdaging aan om jouw IoT idee werkelijkheid te maken?

Lanceer dan direct jouw project of neem contact met ons op voor meer informatie

Lanceer Project Neem contact op