Bredenoord

IoT portal voor internationaal geplaatste Generatoren, Smart Power Banks, Solar installaties en grote, gecombineerde power installaties.

Meer informatie Bekijk opdrachtgever

Oplossingen voor Bredenoord

Blackpoint heeft voor Bredenoord een IoT platform ontwikkeld waarmee zij hun producten tot op de seconde nauwkeurig kunnen monitoren. Hierbij gaat het om grote hoeveelheden data die continue wordt verzameld, gemonitord en geanalyseerd. De database is geschikt voor het verwerken van big data en wordt ingezet voor meer dan 100 miljoen datapunten. Dagelijks komen er ongeveer 1 miljoen datapunten bij. In het portal zijn rechten en rollen gedefinieerd, waardoor de Bredenoord data en functionaliteit gescheiden kan aanbieden aan de gebruikers van het platform. Ook is er een drag-and-drop dashboard editor beschikbaar waarmee de gebruiker zelf een dashboard en overzicht kan bouwen door middel van widgets.

DRAG & DROP

WIDGETS

DATA IMPORT

BIG DATA

Bredenoord

IoT Portal

Het IoT Portal dat voor Bredenoord is ontwikkeld is bedoeld om grote hoeveelheden data te verzamelen en te analyseren. De apparaten die aangesloten zijn variëren van stand alone machines zoals Generatoren en Smart Power Banks tot volledig samenwerkende installaties. Dit zijn bijvoorbeeld installaties waarbij generatoren, zonnepanelen en netvoedingen worden aangesloten. Daarmee kan je het energieverbruik van de aangesloten fabrieken monitoren. Om het overzichtelijk te houden maken we gebruik van een Scada model.

Bredenoord

Custom made data import

De data wordt verzameld door middel van een custom made data import, welke alle beschikbare datapunten en apparaten automatisch herkent en aanmaakt in het systeem. Dagelijks worden met een vaste frequentie tot bijna 1 miljoen datapunten geïmporteerd, verwerkt en gepresenteerd in het IoT portal op overzichtelijke dashboards. Alle data wordt geaggregeerd om op die manier snelle en overzichtelijke dataviews te tonen over verschillende tijdsvakken.

Bredenoord

Drag & Drop dashboards

De geïmporteerde data is zo opgebouwd dat het gebruikt kan worden voor dashboards. Deze dashboards zijn zelf in te richten door de administrator. De eindgebruiker kan de dashboards inzien, maar niet bewerken. Hierdoor is het voor Bredenoord mogelijk om met verschillende dashboards en widgets de gewenste informatie te genereren voor haar gebruikers.

Bredenoord

Multiple widgets

Op de dashboards zijn verschillende widgets in te stellen. Deze variëren van verschillende type grafieken, gauges, values en kaarten. De widgets zijn te verslepen op het canvas en in de gewenste volgorde te plaatsen. Door verschillende dashboards te genereren kunnen er diverse informatieoverzichten worden opgezet. De widgets bevatten verschillende views, waarmee je het tijdvak eenvoudig kunt aanpassen naar een overzicht per seconde of per jaar.

Bredenoord

“Big data” ready

Er wordt enorm veel data geïmporteerd. Daardoor groeit het aantal records snel tot een enorme dataverzameling. Per dag komen er tot 1 miljoen records bij. Wanneer er meer apparaten worden aangesloten, kan dit worden opgeschaald. De databases hebben inmiddels miljoenen records verwerkt en beschikbaar gemaakt voor de eindgebruikers. Door de gebruikte architectuur is het platform in staat om data snel en doeltreffend te presenteren in dashboards en widgets. Indien nodig is het mogelijk om de huidige architectuur verder op te schalen. Daarmee kunnen er nog meer datapunten verwerkt en beschikbaar gesteld worden voor analyse.

 

Lanceer jouw IoT idee

Ga jij met ons de uitdaging aan om jouw IoT idee werkelijkheid te maken?

Lanceer dan direct jouw project of neem contact met ons op voor meer informatie

Lanceer Project Neem contact op